UKC Nieuws.

Blijf up-to-date met het laatste nieuws van de UKC op Facebook.

Hoera! Vandaag is UKC weer een jaartje ouder! 🥳 Proost op nog vele jaren vaar plezier!

Hoera, hoera! 🥳 Kanopolo UKC heeft officieel een Instagram account. Volg nu alle kanopolo avonturen van onze UKCers! Het account is op Instagram te vinden onder de naam: @ukc_kanopolo Of via deze link: https://www.instagram.com/p/ChTw63Dqy_F/?igshid=YmMyMTA2M2Y= #UKC #utrecht #utrechtsekanoclub #uuuu #kanopolo #canoepolo

UKC1 op de 3e plaats na eerste NK weekend Afgelopen weekend vond, na bijna 2 jaar zonder wedstrijden, de eerste speelronde van het NK Kanopolo plaats. De UKC'ers voelden zich als zeekoeien die voor het eerst de stal uit mochten en waren zeer blij weer echte wedstrijden te mogen spelen. Het waren 8 spannende wedstrijden waarvan er 5 werden gewonnen, 1 gelijk en 2 werden verloren. Uitslagen waar UKC tevreden mee kan zijn!

Het Peddelblad van oktober is uit! Deze staat weer boordevol leuke artikelen. Je kan het lezen op: www.utrechtsekanoclub.nl/peddelblad Veel leesplezier!

Succes Lena!

Lena 8e op EK Slalom, super!

Kano/kajak promo?

Dit jaar is ons 35-jaar feestje door corona een beetje in het water gevallen. Maar weet je nog hoe dat 5 jaar geleden was, bij ons 30-jarig jubileum. Ik had toen een film gemaakt (niet de meest dynamische heb ik gezien...). Geeft een leuk beeld hoe onze vereniging toen was en hoe we er nu voor staan! Oscar https://youtu.be/FqombaqiLJw

UKC op zoek naar nieuw clubmateriaal (zie onderstaande wensenlijst)! UKC is een ambitieuze club, en ons clubmateriaal is dringend aan een update toe. Helaas hebben we echter een zeer krappe portemonnee en moeten we op zoek naar de beste deals. Help ons! Onderstaande is onze wensenlijst. Misschien heb jij nog iets ongebruikt in de schuur liggen, ken je een goed adresje, of verkoopt jouw club toevallig wat materialen… Laat het ons weten via materiaal@utrechtsekanoclub.nl Wensenlijst: 1x Slalomkajak We zoeken een slalom K1 voor de middel-grote of grote medemens. Hij moet voldoen aan de nieuwste ICF regels en in een goede staat zijn. Denk bijvoorbeeld aan het type Sonic Boom of Sonic Boom XL. 1x Wildwaterpeddel Een geschikte peddel, in goede staat, voor op het wilde water van duurzaam materiaal, geschikt voor clubgebruik. 1x Wildwater Split Peddel In goede staat. 2x Wildwater Werplijn In goede staat. 4x Zwemvest jeugd In goede staat. 10x Toer/Zee peddel In goede staat. Wel van voldoende kwaliteit (marktplaats staat vol met meuk, weten we). 15x Spatzeil In verschillende maten en typen. Duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid zijn de belangrijkste eisen. Nieuwstaat.

EINDELIJK, weer kajakken. Vandaag de eerste les voor de jeugd, met Protocol, veel poetsmiddelen en groepsfoto op 1,5 m afstand natuurlijk!

Het eerste Peddelblad van het jaar is uit en ondanks de coronamaatregelen bordevol leesvoer! Klik op de link om het Peddelblad te lezen: http://www.utrechtsekanoclub.nl/peddelblad/

Team Trainen anno 2020 Naast meerdere Zoom-trainingen per week, workout schema's en teamopdrachten, blijft UKC1 uiteraard ook ballen overgooien met elkaar. Nothing can stop them. Esta é a melhor equipa de sempre.

Happy Birthday to us! Vandaag 35 jaar geleden is de Utrechtse Kano Club opgericht. Zonder onderbreking hebben wij kunnen doen waarvoor we bestaan: kanoën met kanovrienden. Tot dit bijzondere jaar waarin we op ons zelf en digitale oplossingen zijn aangewezen. We kijken uit naar de dag dat we als onze leden weer mogen verwelkomen op het clubhuis. Tot dan, denk aan al je mooie UKC herinneringen en: blijf thuis!

De club is gesloten. Alle activiteiten zijn tot nader orde afgelast. Wil jij toch op eigen gelegenheid gaan varen, hierbij enkele adviezen.

Vanavond Spelletjesavond! Vanaf 20.00 uur in het clubhuis!

Liefde is...

Wie heeft dat niet? Vanuit het werk door het vele verkeer stressen om zo snel mogelijk richting de kanoclub te gaan.., Wellicht moet je gewoon dichter bij de Kanoclub gaan werken? Check deze leuke vacature!

Op 22 maart is er een scheidsrechterscursus, bij ons! Doe er je voordeel mee en leer alles over de Kanopolo regels en hoe je deze als scheidsrechter moet inzetten...

Iets voor de slalommers of de wildwatervaarders?

Op 15 december hebben de toervaarders met 9 m/v sterk een uitgebreid rondje Amersfoort gevaren. Dat bleek heel afwisselend: hard werken om tegenstrooms de mooie Barneveldse Beek op varen, rondkijken in het historische centrum, en ook nog een stukje langs de geluidswal van de A28. Met z'n allen hebben we een flink aantal plastic tassen gevuld met drijfvuil, een vloerwisser en een kinderfietsje opgevist en als klap op de vuurpijl een zeer exotische Amerikaanse woenstijnbuizerd kunnen observeren. Die blijkt van een valkeniersbedrijf uit de buurt te komen. Kortom: we hadden geen tijd om aan kou en nattigheid te denken - wintervaren is leuk!

Nog 'even' en we kunnen een volwaardig rondje singel varen!

Klaar voor weer een polo training! 'Gewoon' 16 vrouw/man aanwezig, hoezo zomersport?

UKC wint trofee voor snelst groeiende kano club!

Het Peddelblad is weer uit en maar liefst 50 bladzijden dik! Neem snel een kijkje naar onze avonturen van de laatste maanden 😉 http://www.utrechtsekanoclub.nl/peddelblad/

Komende zondag is het Kanopolo Utrecht Toernooi! Zondag is het zover, het jaarlijkse kanopolotoernooi op eigen plas. Drie UKC teams (The Oldies, De Winnaars en De Kampioenen) nemen het op tegen teams uit Groningen en Amersfoort. De winnaars mogen zich een jaar lang K.U.T.-Kampioen noemen, een eretitel om voor te strijden dus! De wedstrijden vinden plaats tussen 10 en 16.00 uur, kom vooral even kijken!

UKC1 pakt 2e plek in 2e klasse op NK Kanopolo! In het tweede NK weekend heeft UKC1 voor het tweede jaar op rij een beker mee naar huis kunnen nemen. Na vorig jaar 3e in de 3e klasse te zijn geworden, is UKC1 dit jaar 2e in de 2e klasse geworden. De eerste 6 wedstrijden werden gewonnen, waaronder de kraker tegen GKV-C, die in de laatste seconden beslist werd. De laatste wedstrijd van het weekend werd gespeeld tegen de Zwetplassers, die evenveel punten hadden. Een ware kampioenswedstrijd dus. UKC1 wist met 2-0 voor te komen, maar de Zwetplassers knokte zich terug, wonnen en mogen zich dus kampioen noemen. Vervolgens moest er nog een wedstrijd voor promotie/degradatie gespeeld worden tegen de #8 van de eerste klasse, HWC-A. De Helmonders waren beter en dus speelt UKC1 ook volgend jaar 2e klasse. UKC2 speelde in de 3e klasse, hadden vooral veel lol en wisten zich een klein beetje te verbeteren. In plaats van 11e vorig jaar, werden ze dit jaar 10e!

Nieuw Kanopolo Doel staat! Onder leiding van chef Mark heeft een team van specialisten vandaag het nieuwe polo doel geplaatst. Het resultaat mag er zijn!

Kanopolo is booming! Vanavond weer +20 aanmeldingen voor de training. Het wordt dus gezellig druk op het water. Maar ook thuis op de bank kan er van kanopolo genoten worden, het EK dit weekend volledig live te zien!

Ook benieuwd naar onze zomer wildwaterweek in Lienz? Bekijk dan het filmpje (met muziek)! Muziek (Alle auteursrechten voorbehouden): Heathens- Twenty One Pilots My hand in your hand- Octave Noire Believer- Imagine Dragons Joker and the thief (final hour mix) - Wolfmother Fairly local- Twenty One Pilots

Vandaag een mooi artikel in het AD over Kanopolo bij UKC!

UKC-Mix 3e op Keistad Kanopolo Toernooi!

UKC Kanopolo tevreden na NK-weekend! | 'Slag om de Amstel' gewonnen! Afgelopen weekend speelden UKC 1 en 2 om het Nederlands Kampioenschap in de 2e en 3e klasse. Voor UKC 1 was dit het debuut in de 2e klasse. Vooraf was de doelstelling om minimaal een 6e plek te behalen. Deze doelstelling kan bijgesteld worden nu UKC op een gedeelde 1e plaats staat. De eerste wedstrijd ging verloren tegen ZP, vervolgens werden alle wedstrijden, behalve die tegen GKV (gelijkspel), gewonnen, al was het meermaals peentjes zweten. Voor UKC 2 was de doelstelling om minimaal 1 wedstrijd te winnen. Dat is vorig jaar immers niet gelukt en zou daarom een exponentiële verbetering betekenen. In de eerste 5 wedstrijden was het echter vrij kansloos en werd er ruim verloren. De laatste wedstrijd van het weekend voor UKC2 was echter de 'Slag om de Amstel' tegen MdR5. De Amstel vormt immers de grens tussen Utrecht en Noord-Holland en om dit grensgebied te veroveren kwamen er bij UKC-2 bijzondere krachten boven. In een ware thriller werd er dankzij ferme schoten en puik keeperswerk een 2-1 overwinning uit het vuur geslepen; die Amstel is van ons!

UKC-1 wint Venlo Haven Toernooi! Na 6 zinderende wedstrijden, waarvan er 1 gelijk werd gespeeld en 5 werden gewonnen heeft UKC de 1e plek veroverd! Het was de eerste 1e prijs van het huidige UKC-1! En dat tijdens het tweede 2e klasse toernooi! Ook in de 3e helft hebben we genoten, mede dankzij het derde krat bier van GKV queen Bea Bavaria! Dank aan de organisatie, onze tegenstanders en de vele UKC supporters vanuit huis!

Het damesteam kanopolo van de Utrechtse Kano Club maakt zich op voor het Nederlands Kampioenschap op 11 en 12 mei in Alkmaar. Het is de tweede keer dat de UKC Dames aan het NK deelnemen na een 7e en laatste plaats in het debuutjaar 2018. Met de opgedane ervaring en versterking in de vorm van ervaren speelsters Lorre Maes en Mieke Steenbrugge zijn 3 van de 8 teams te verslaan, aldus coach Mark Prins: Lees meer op: https://www.stadsbladutrecht.nl/nieuws/sport/716244/utrechtse-dames-kanopolo-gaan-voor-top-5-op-het-nk

Het Peddelblad is weer uit! Check onze website: http://www.utrechtsekanoclub.nl/peddelblad/

Op zoek naar een toffe zomersport? Kanopolo! Ben je op zoek naar een uitdagende teamsport voor het zomer seizoen? De Utrechtse Kano Club (UKC) verwelkomt je graag. Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van kanopolo. Interesse? We trainen elke woensdag om 19:30 op de Maarsseveense Plassen. Wil je een keertje meedoen, neem contact op via kanopolo@utrechtsekanoclub.nl

UKC deed HIT 2019! Afgelopen weekend stond het 1e Kanopolo toernooi op de agenda het 'Helmond International Tournament'. UKC-1 maakte zijn debuut in de 2e klasse en UKC-2 speelde in de My First klasse. Beide teams wonnen wat, verloren wat en zongen wat (UuUuUu). Het echte shinen gebeurde vanzelfsprekend op de dansvloer (sorry foto's blijven privé).

Toertocht Linielanding (Eiland van Schalkwijk, Fort Honswijk) op zondag 14 april - De eerste gecombineerde open kano/kajaktocht van de toerkalender. Met drie tweepersoons open kano’s en één tweepersoons huurkajak had volgens tochtleider Jan Tjalling geen eerdere UKC-toertocht zoveel boten met dubbele bemanning op het water! Voor het broodnodige tegenwicht was er één deelnemer met een eenpersoons kajak. Het werd een onverwacht zonnige vaardag, dus deze landelijke route met volop bloesem kwam uitstekend tot z'n recht.

Op 7 april was de aftrap van het toerseizoen met 3 tochten met verschillende startpunten: Wijk bij Duurstede (40km), Rhijnauwen (18 km) en Bloeyendael (12 km). We verzamelden bij de Weerdsluis en voeren gezamenlijk richting UKC. Bij Oud Zuilen hielden we een 'ice break'. Na afloop van deze zonovergoten dag was er pizza en taart op het terras voor het clubhuis. Wat een fraaie en gezellige dag, een uitstekend begin van het toerseizoen!

UKC is jarig! 34 jaar oud! Happy birthday to me ;-)!

Voor sommige was vandaag de start van kanopoloseizoen 2019, voor de meeste was dit de afsluiting van de winter vol trainingen. (De warmste training was dit zeker!!) Een mini toernooi met mixt ukc teams met als felbegeerde prijs: De Gouden Schildpad. Mark, Lorre, Hans & Merel zijn dit jaar de bezitters van de schildpad, volgend jaar een nieuwe strijd. En: HIT here we come; we zijn er klaar voor.