FAQ.

Heb jij een vraag die hier niet staat vermeld, neem dan contact met ons op!

Algemeen

Niet leden kunnen twee keer op eigen risico bij ons komen kanoen. Als je vriend/vriendin het daarna nog steeds leuk vindt gaan we er vanuit dat hij/zij zelf lid wordt. Als lid bent verantwoordelijk dat jouw vriend/vriendin de UKC reglementen correct opvolgt.

De makkelijkste manier om in te stappen is om deel te nemen aan de introductiecursus. Hierin leer je basisvaardigheden van het kanoën en je maakt kennis met alle disciplines en met onze kanoclub.

Zeker, om je  op weg te helpen binnen onze club, maken wij gebruik van buddies. Een buddy kan je om advies vragen, maar hij/zij kan je ook wijzen op leuke activiteiten. Daarnaast kunnen jullie natuurlijk samen een keer gaan varen. Je kunt op het inschrijfformulier aangeven of je graag een buddy wil. Of neem contact op met onze buddycoördinator.

Wij zijn een vereniging voor en door leden. Binnen de vereniging worden alle activiteiten op vrijwillige basis georganiseerd. Daarbij wordt ook jouw inzet en initiatief erg gewaardeerd. Wil je graag een bepaalde activiteit of tocht ondernemen: neem het initiatief! Als je een idee hebt maar niet zo goed weet waar je moet beginnen kijk dan eens op onze vacature pagina of neem contact met ons op (via het e-mail adres van algemene informatie). Ook als je wilt bijdragen, maar (nog) niet weet waarmee dan horen we het graag!

Het bankrekeningnummer van UKC is te vinden op de contact pagina.

Jazeker, naast kanoën zijn er zeker andere activiteiten. Zo doen we elk jaar een nieuwjaarsduik, zijn er spelletjes of filmavonden en gezellige borrels. Deze activiteiten worden van te voren aangekondigd en je vindt deze activiteiten terug in de algemene UKC agenda.

Antwoord volgt.

Het Watersportverbond, officieel het Koninklijke Nederlandse Watersport Verbond (WSV), is de vertegenwoordiging van 400 watersportverenigingen met in totaal meer dan 80.000 leden. Het WSV heeft de missie om de watersport bereikbaar en betaalbaar te maken voor iedereen. Zo blijft een leven lang zorgeloos watersporten mogelijk, nu en in de toekomst. Wij zijn als UKC aangesloten bij het WSV, in ons peddelblad van juli 2018 (pagina 21) leggen wij uit wat de voordelen zijn van ons lidmaatschap bij WSV. Kijk voor meer informatie over het WSV op de website van het watersportverbond.

Als lid van UKC krijg je bij de Kanoshop 10% korting op je aankopen. De 10% wordt berekend over de adviesprijs. Als het product al korting heeft, dan geldt de laagste prijs (prijs met korting of adviesprijs met 10% korting). Daarnaast gaat 5% van jouw aankoopbedrag naar UKC, zodat wij daar weer mooie clubmaterialen van kunnen kopen. Om van bovenstaande regeling gebruik te maken, moet je bij de kassa zelf aangeven dat je lid van UKC bent.

Heel graag! UKC is een club van en door de leden, dus jouw inzet wordt zeker gewaardeerd, maar stem dit wel even af zodat je niet iemand anders in de weg zit. De meeste activiteiten worden georganiseerd door de commissies, sluit jouw activiteit daarbij aan, neem dan contact op met de betreffende commissie. Wil je iets organiseren dat niet aansluit bij een commissie, neem dan even contact op met het bestuur.

UKC heeft een Corona protocol geschreven die alle maatregelen bevat.

Nee helaas, dat is bij ons niet mogelijk. Je kun altijd een bootje huren bij Kanoverhuurutrecht of bij de Rijnstroom in Utrecht of Bunnik.

Kano is het omvattende woord waar ook kajaks onder vallen. Kajaks zijn in de regel ‘dichte’ kajaks en canadeze open kano’s zijn van punt tot punt open.

Ai dat is niet fijn. We hopen dat alles weer goed gaat! Om onze veiligheid te vergroten en herhalingen te voorkomen horen we graag wat er is gebeurd. Zou je daarvoor dit formulier willen invullen en ingevuld opsturen naar onze secretaris?

De EHBO commissie zal de gegevens verwerken en doet eenmaal per jaar verslag op de ALV over de incidenten die zich voordoen bij UKC en tijdens UKC activiteiten.