FAQ.

Heb jij een vraag die hier niet staat vermeld, neem dan contact met ons op!

Algemeen

Niet leden kunnen twee keer op eigen risico bij ons komen kanoen. Als je introducé het daarna nog steeds leuk vindt gaan we er vanuit dat hij/zij zelf lid wordt. Als lid ben je verantwoordelijk dat jouw introducé de UKC reglementen correct opvolgt.

De makkelijkste manier om in te stappen is om deel te nemen aan de introductiecursus. Hierin leer je basisvaardigheden van het kanoën en je maakt kennis met alle disciplines en met onze kanoclub. Deze cursus is verplicht als je lid wilt worden van UKC.

Zeker, om je  op weg te helpen binnen onze club, maken wij gebruik van buddies. Een buddy kan je om advies vragen, maar hij/zij kan je ook wijzen op leuke activiteiten. Daarnaast kunnen jullie natuurlijk samen een keer gaan varen. Je kunt op het inschrijfformulier aangeven of je graag een buddy wil. Of neem contact op met onze buddycoördinator.

Wij zijn een vereniging voor en door leden. Binnen de vereniging worden alle activiteiten op vrijwillige basis georganiseerd. Daarbij wordt ook jouw inzet en initiatief erg gewaardeerd. Wil je graag een bepaalde activiteit of tocht ondernemen: neem het initiatief! Als je een idee hebt maar niet zo goed weet waar je moet beginnen kijk dan eens op onze vacature pagina of neem contact met ons op (via het e-mail adres van algemene informatie). Ook als je wilt bijdragen, maar (nog) niet weet waarmee dan horen we het graag!

Het bankrekeningnummer van UKC is te vinden op de contact pagina.

Jazeker, naast kanoën zijn er zeker andere activiteiten. Zo doen we elk jaar een nieuwjaarsduik, zijn er spelletjes of filmavonden en gezellige borrels. Deze activiteiten worden van te voren aangekondigd en je vindt deze activiteiten terug in de algemene UKC agenda.

Iedereen neemt deel aan activiteiten van UKC op eigen risico. Dit betekent dat je zelf moet zorgen dat je verzekering op orde is. Denk daarbij niet alleen aan je zorg- en aansprakelijkheidsverzekering, maar ook aan je reisverzekering. Zeker bij wildwatervaren moet je nagaan of je verzekeringen dit dekt, omdat wildwater kanoën als gevaarlijke sport wordt geclassificeerd.
Voor vrijwilligers heeft UKC een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten met Europese dekking.

Het Watersportverbond, officieel het Koninklijke Nederlandse Watersport Verbond (WSV), is de vertegenwoordiging van 400 watersportverenigingen met in totaal meer dan 80.000 leden. Het WSV heeft de missie om de watersport bereikbaar en betaalbaar te maken voor iedereen. Zo blijft een leven lang zorgeloos watersporten mogelijk, nu en in de toekomst. Wij zijn als UKC aangesloten bij het WSV, in ons peddelblad van juli 2018 (pagina 21) leggen wij uit wat de voordelen zijn van ons lidmaatschap bij WSV. Kijk voor meer informatie over het WSV op de website van het watersportverbond.

UKC is lid van het watersportverbond voor (onder andere) de volgende redenen:

  • Via het WSV krijgen wij wedstrijdlicenties, waardoor onze wedstrijdsporters aan wedstrijden deel kunnen nemen zonder individuele licenties aan te hoeven vragen.
  • Het WSV regelt zaken voor ons, waar wij als bestuur niet op kunnen en willen focussen. Hierbij moet je denken aan zaken zoals tuchtrechtspraak en ISR.
  • Via het WSV hebben we inspraak in waterbeheer en worden ook de kano belangen meegewogen bij wijzigingen aan de waterwegen.
  • Daarnaast heeft het WSV een kenniscentrum met hele specifieke kennis op bijvoorbeeld het gebied van sportondersteuning, juridische, fiscale, bouwtechnische, milieutechnische zaken, etc. die wij kunnen inschakelen indien daar behoefte aan is (bijvoorbeeld bij de nieuwbouw of de statutenwijziging).

We hebben ook aan WSV gevraagd wat hun eigen meerwaarde is. Ben jij benieuwd naar hun verhaal, lees dit dan hier.

Als lid van UKC krijg je bij de Kanoshop 10% korting op je aankopen. De 10% wordt berekend over de adviesprijs. Als het product al korting heeft, dan geldt de laagste prijs (prijs met korting of adviesprijs met 10% korting). Daarnaast gaat 5% van jouw aankoopbedrag naar UKC, zodat wij daar weer mooie clubmaterialen van kunnen kopen. Om van bovenstaande regeling gebruik te maken, moet je bij de kassa zelf aangeven dat je lid van UKC bent.

Heel graag! UKC is een club van en door de leden, dus jouw inzet wordt zeker gewaardeerd, maar stem dit wel even af zodat je niet iemand anders in de weg zit. De meeste activiteiten worden georganiseerd door de commissies, sluit jouw activiteit daarbij aan, neem dan contact op met de betreffende commissie. Wil je iets organiseren dat niet aansluit bij een commissie, neem dan even contact op met het bestuur.

Op dit moment gelden er bij UKC geen restricties.

Nee helaas, dat is bij ons niet mogelijk. Je kun altijd een bootje huren bij Kanoverhuurutrecht of bij de Rijnstroom in Utrecht of Bunnik.

Kano is het omvattende woord waar ook kajaks onder vallen. Kajaks zijn in de regel ‘dichte’ kajaks en canadeze open kano’s zijn van punt tot punt open.

Ai dat is niet fijn. We hopen dat alles weer goed gaat! Om onze veiligheid te vergroten en herhalingen te voorkomen horen we graag wat er is gebeurd. Hoe klein het incident ook: we kunnen er altijd van leren! Zou je daarvoor dit formulier willen invullen?

Wat leuk dat je aan UKC denkt om met jouw vrienden/familie/klasgenoten/collega’s een leuke (mid)dag te hebben! En wat nog leuker is: in sommige gevallen kan dat ook! Het is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van onze trainers. Interesse? Stuur dan een mailtje naar de secretaris.

Indien je al een clublid kent, stemmen we graag de praktische zaken verder af via het clublid dat jou gaat begeleiden (hij/zij kan contact opnemen met de commissie kantine & verhuur). De kosten gaan in overleg afhankelijk van groepsgrootte, wensen etc.

We hopen dat het nooit gebeurt, maar het kan gebeuren dat je bij UKC te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, seksueel overschrijdend gedrag, uitsluiting of discriminatie. Als je niet weet wat je in deze situatie moet doen, kun je contact opnemen met één van onze vertrouwenscontactpersonen: Liselotte of Martin. Zie voor hun contact gegevens onze contact pagina. Alles wat je met een vertrouwenscontactpersoon deelt, is vertrouwelijk: zij zullen nooit zonder jouw medeweten iets delen met anderen. Schroom dus vooral niet om contact op te nemen.

Lees hier meer over de werkwijze vertrouwenscontactpersonen.