FAQ.

Deze pagina wordt nog verder opgebouwd.

Lidmaatschap

Misschien wil ik wel lid worden maar ik wil graag eerst een keer komen om kennis te maken en sfeer te proeven. Kan dat?

Antwoord volgt.

Ik wil graag een keertje varen met vrienden/vriendinnen. Mag dat?

Antwoord volgt.

Ik heb geen kano ervaring en wil graag beginnen met kanoën bij UKC. Hoe werkt dat?

Ik heb al veel kano ervaring en wil graag lid worden van UKC. Hoe werkt dat?

Antwoord volgt.

Ik wil graag een buddy om mij wegwijs te maken.

De ervaring leert dat het na de introductiecursus soms lastig is om je weg te vinden binnen de club. Er is tenslotte geen vast moment meer in de week om te gaan varen. Tenzij je natuurlijk gaat polo-en of slalommen. Daarom kunnen we je koppelen aan een buddie: Als nieuw lid wordt je gekoppeld aan een bestaand lid, die je nog wat verder op weg kan helpen. Een buddie kan je om advies vragen, maar hij/zij kan je ook wijzen op leuke activiteiten. Daarnaast kunnen jullie natuurlijk samen een keer gaan varen. Je kunt op het inschrijfformulier aangeven of je graag een buddie wil. Of neem contact op met onze buddycoördinator.

Kan ik mijn U-Pas gebruiken?

Ja, ook voor lidmaatschap, kanostalling en/of materiaalhuur.

Ik wil lid worden en met activiteiten meedoen

Als je lid wilt worden van UKC: welkom! Je kan lid worden door het formulier op de website in te vullen: http://www.utrechtsekanoclub.nl/lid-worden/. Hier kan je ook aangeven met welke activiteiten je mee wilt doen. Voor die activiteiten word je dan op een mailinglijst geplaatst zodat je op de hoogte wordt gehouden over wat er te doen is. Wil je later alsnog op een bepaalde mailinglijst dan kan je dat aangeven via secretaris@utrechtsekanoclub.nl.

Met name wildwater, toervaren en basisvaardigheden werken via mailinglijsten. Polo en slalom werkt iets anders (zie hieronder).

Alle disciplines hebben ook een eigen whatsappgroep: WildWater, Toervaren, Slalom, Polo, Klusjes. Je kunt jezelf hiervoor aanmelden via de secretaris: secretaris@utrechtsekanoclub.nl.

Slalom: Slalommers trainen 2x in de week: op dinsdag en donderdagavond. De slalommers verzamelen om 19.00 uur en gaan om 19.30 uur het water op. Aanmelden kan via slalom@utrechtsekanoclub.nl.

N.B.: sommigen vinden slalom nog erg moeilijk maar wel leuk. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om eerst een paar maanden kano ervaring op te doen en je dan later alsnog aan te sluiten bij slalom.

Kanopolo: Er zijn ook elke week kanopolotrainingen. Heb je interesse om mee te doen!? Laat het weten via kanopolo@utrechtsekanoclub.nl Dit mede in verband met de hoeveelheid clubboten.

Wildwater: Wildwateractiviteiten worden aangekondigd via de wildwatermailinglijst. Daarbij staat ook het niveau. Als je hierover twijfelt kan je altijd even overleggen met de organisator van de activiteit. Ook is er een super actieve wildwaterwhatsapp groep. Jaarlijks wordt er een beginnerscursus gegeven. Meer info via wildwatervaren@utrechtsekanoclub.nl.

Ik wil graag meehelpen

De UKClub!

Wij zijn een vereniging van leden. Binnen de vereniging worden alle activiteiten op vrijwillige basis georganiseerd. Daarbij wordt ook jouw inzet en initiatief erg gewaardeerd. Wil je graag een bepaalde activiteit of tocht ondernemen: neem het initiatief! Als je een idee hebt maar niet zo goed weet waar je moet beginnen kan je contact met opnemen met introductie@utrechtsekanoclub.nl. Als je wel wat wilt doen maar niet weet wat, kunnen we je ook verder helpen.

Toervaren - Vaarmee

De VaarMee is de maandelijkse instaptoertocht in de Trekgaten. In de zomermaanden is deze op de 1e woensdagavond van de maand. Maar in het winterseizoen verhuist deze naar de 1e zondagmiddag van de maand. De VaarMee wordt ook via de toerlijst aangekondigd. Aansluiten kan altijd zonder aanmelding.

Toervaren - Instaptochten

Er wordt getracht maandelijks een instaptocht te organiseren. Deze tochten zijn speciaal bedoeld voor beginners en zijn wat minder lang. Ongeveer 15 km. Ook zijn hier altijd ervaren mensen mee, die je graag tips geven.

Naast instaptochten zijn er ook één of twee keer per maand andere tochten. Er zijn veel verschillende tochten: kort, lang, beschut water, groot water, licht stromend water, enz. Alle toertochten worden aangekondigd via de toer mailinglijst, en er staat altijd bij hoeveel ervaring nodig is om mee te doen. Twijfel je over het niveau, dan kun je altijd even overleggen met de tochtleider.

Ik ben ook al lid van een andere kanovereniging. Kan ik korting krijgen?

Als je via de andere vereniging al lid bent van het Watersportverbond trekken we de bijdrage voor het Watersportverbond af van het lidmaatschapstarief. Daarbuiten kunnen we geen extra korting geven.

Ik doe maar een paar keer per jaar mee. Kan ik korting krijgen?

Nee, we hebben een vast lidmaatschapstarief, ongeacht het aantal keer dat je mee doet. We zijn een vereniging waarin alle leden met alle activiteiten mee kunnen doen. Het is jouw keus om wel of niet lid te worden en om daar wel of niet gebruik van te maken.